Larsmo pensionärer r.f.

Januarimånadsmöte 18.1.2024

19.01.2024 kl. 12:41
Verksamhetsåret 2024 inleddes med januari månads möte i Fritidsgårde

Närvarande var glädjande nog 82 st. tappra medlemmar, som trotsat snöstormen och ovädret.

Sedvanligt hälsade ordförande välkommen, med hopp om ett ännu bättre år än det nyss avslutade, och en trevlig eftermiddag tillsammans.

Efter presenterande av våra gäster, och lite information om bl.a. medlemsavgiften och välkomnandet av en ny förstagångsgäst med applåder.

Dagens första gäst var Anette Björkvik, pedagogisk utvecklare inom småbarnspedagogiken i Larsmo. Hon berättade om ett nytt projekt i samråd med Folkhälsan, om att få frivilliga resurspersoner att deltaga i småbarnspedagogikverksamheten. (mera om detta på vår FB sida)

Dagens första allsång var Han är min sång och min glädje.

Så blev det dags att  traditionsenligt ihågkomma de 9 medlemmar som lämnat jordelivet, och oss och gått in i evigheten.

De avlidna: Nils Härmälä, Marianne Backa, Maj-Lis Sundkvist, Gösta Karlsson, Eivor Sand, Ruth Klemets, Gösta Häggqvist, Holger Vikström och Yngve Rosenberg.

Ett ljus tändes för var och en av dem och sekreteraren läste en dikt av Pär Lagerqvist därefter reste sig alla för att hedra de avlidna med en tyst minut, och därefter sjöngs ännu Blott en dag, som allsång.

Innan kaffepausen informerade ännu Ingmar Käld om den stundande SPA resan till Haapsalu i vår, samt P-O Renlund om vårens motionskampanj.

Under kaffepausen var diskussionen som brukligt livlig, och aktuella händelser ventilerades.

Efter pausen fick vi uppleva känslosamma berättelser och sånger framförda av Eivor och Nisse Johansson, och var och en fick sig säkert en tankeställare  och påminnelse om att försöka leva i nuet och inte spara upp saker och ting till ”imorgon”

Sen blev det dags för en favorit i repris nämligen Bo-Erik Haglunds film från Haapsalu del 1 från april 2019, som på publikens begäran visades i repris.

Efter lotteriet, där huvudvinsten denna gång vanns av P-E Källström, var klockan redan så mycket ,att det blev dags att tänka på refrängen och avslutningsceremonierna.

Efter information om att nästa månads-och tillika årsmöte hålls Torsd. 22.02 på samma ställe blev det dags att andäktigt och stående sjunga Modersmålets sång.

Ett stort tack till alla funktionärer, medverkande och närvarande.

Hoppas alla hade en trevlig eftermiddag.

Sekreteraren

Sekreteraren