Larsmo pensionärer r.f.

Månadsmöte 17.11.2022 

18.11.2022 kl. 10:43
Så var det igen dags att samlas till den sedvanliga månadsamlingen eller månadsmötet

Larsmo Pensionärer r.f.          Rapport från månadsmöte 17.11.2022  i  Fritidsgården.    Närvarande ca 100medlemmar.

Månadsmöte 17.11.2022 bilder/ tryck här

Så var det igen dags att samlas till den sedvanliga månadsamlingen eller månadsmötet, som denna gång hade focus på våra 80-85-90-95 och 100 års jubilarer. Vi hade detta år en imponerande mängd om 34 jubilarer. Av dessa hade 23 st orkat, eller möjlighet att närvara på plats för att bli uppvaktade med kort, en ros, samt kaffe och tårta. De som inte orkade närvara fick besök och sina uppvaktningar , i hemmet. De 34 som uppmärksammades.

80 år Maj-Lis Östman, Anneli Andersson, Margaretha Fellman, Olle Silvander, Birgitta Silvander, Leila Björnvik, Christina Lindholm, Nils Backman, Karl-Johan Fagerudd, Anja Gäddnäs, Carita Åström, Gun-Britt Finnäs, Gun Haglund, Rolf Lundén, Lahja Lundén, Ingmar Käld, Bo-Erik Haglund och Tor-Erik Johansson.

85 år: Ernfrid Sundqvist, Margaretha Liljestrand, Per Östman, Margaretha Käld, Britta Hannula, Gustav Lillqvist, Else-Maj Finnäs, Kerstin Sundqvist, Karl-Gustav Blomström, Maja Lillqvist, Jan Sundström och Gretel Kullström.

90 år: Lenny Sandvik och Sven Enbär.

95 år: Ann-Marie Karlsson

100 år: Gösta Karlsson      

I övrigt bestod programmet av allsånger, lätt program, efter info om den förestående teaterresan till Vasa, tillkännagavs att vår traditionella julfest hålls 15.12, denna gång på Inre missionshemmet med traditionellt julbord mm. Mera info om programmet lite senare på våra hemsidor. Programmet inleddes med att vi stående sjöng Modersmålets sång, svenska dagen till ära. Vi hade även glädjande nog några ”första gångens medlemmar på plats” som belönades med en varm applåd. Efter uppvaktningen sjöngs Ja må de leva unisont och Lisbeth Fagerudd läste förtjänstfullt ett par dikter (anekdoter) av Lars Huldén.

Efter att vi avnjutit gott kaffe med tilltugg, blev det dags för dagens andra gäst, nämligen  ”tusenkonstnären” Stewe Häggman från Bosund, som berättade på ett humoristiskt  och karakteristiskt sätt med  bilder om sina träsniderier och figurer som han gör med motorsåg, dessutom hade han sitt keyboard med, och spelade några ”smäckra låtar till vår förtjusning och nöje. Tack Stewe. Efter den obligatoriska lotteridragningen sjöngs ännu Nu går sista visan, och ännu en trivsam eftermiddag i pensionärernas sällskap var till ända. Tack till alla medverkande och funktionärer.

 

Sekreteraren