Larsmo pensionärer r.f.

Månadsmöte 19.10.2023

27.10.2023 kl. 08:30
Ca 80 st. medlemmar hade samlats till oktobermånadsmöte, som denna gång hölls på Solstrand i Eugmo.

Ca 80 st. medlemmar hade samlats till oktobermånadsmöte, som denna gång hölls på Solstrand i Eugmo.

Mötet inleddes i sedvanlig stil med ordförandens välkomsthälsningar till alla närvarande, han hälsade också de medverkande i programmet Johanna Enholm och Britt Marie Mastokangas välkommen i vårt sällskap.

Så följde information om kommande händelser bl.a. om presidentens vandringsuppmaning och genomförande i kommunens regi. Seniorgympa i Fritidsgården  och teaterresa nr 2 till musicalen Vänd om min längtan på Vasa teater mm.

Själva dagsprogrammet som denna gång var mycket sångbetonat inleddes med allsångerna Sjung o Le, samt Unto Mononens fina tango (satumaa) sagolandet. Johanna Enholm höll därefter ett intressant anförande om kostrådgivning för seniorer och vad man bör hålla reda på och akta sig för i kost väg. Efter det sjöng vi igen unisont, denna gång Rosa på bal och De sista ljuva åren. Så följde dagens ”viktigaste” programpunkt den obligatoriska kaffepausen, med livliga diskussioner om aktuella saker, varefter Britt-Marie Mastokangas framförde några ”egna” sånger från en cd hon gjort, varvat med allsång, bl.a. Små nära ting. Meddelandet om att Lasse Berghagen avlidit, lade sordin på stämningen och tillställningen och vi beslöt oss att sjunga ”En kväll i juni” för att hedra hans minne. Britt-Marie sjöng ännu lite för oss innan det var dags för lotteriet.  Gunni-Maj Strömberg var denna gång den lyckliga, som vann huvudvinsten, alla de övriga vinsterna fann även sina lyckliga vinnare.  Efter informationen om att nästa månadsmöte hålls 16.11 kl. 13.00 i Fritidsgården med bl.a. premiering av årets 33 jubilarer från 80-95 år avslutades mötet med att alla stående unisont sjöng Nu går sista visan. Så blev det igen dags att söka sig hemåt ännu ett månadsmöte och eftermiddag rikare.

Sekreteraren